Destinație balneară de lux și după mai bine de un mileniu

Nishiyama Onsen Keiunkan 1Cel mai vechi hotel balnear din lume, amplasat într-o zonă montană din Japonia, este și în prezent o destinație de lux pentru cei doritori de tratament și relaxare într-un cadru natural de o frumusețe aparte. Cu o istorie de peste 1.300 de ani, hotelul amintește de stampele nipon, notează ABC.

Aflat în Guiness Book drept cel mai vechi hotel cu ape termale de pe planetă, complexul Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munții Hayakama, în apropiere de Kyoto. Are o arhitectură tradițională, în care domină lemnul și piatra. Totul se află într-o perfectă armonie cu mediul și cu izvoarele cu apă caldă, cu temperatură de 52 de grade Celsius și un debit de 1.600 de litri pe minut.

Nishiyama Onsen Keiunkan

Camerele extrem de confortabile au un mobilier minimalist și tatami pe jos și sunt dotate cu băi cu apă termală. Pentru cei doritori de socializare, există numeroase bazine și piscine, tot cu apă termală, atât în interior, cât și în aer liber, toate oferind imagini încântătoare către peisajul împădurit.

Nishiyama Onsen Keiunkan a fost fondat în anul 705 de unul dintre membrii suitei împăratului Tenji, și a fost folosit timp de secole mai ales de militari și artiști. În prezent, complexul atrage tot mai mult și prin meniurile sofisticate oferite de restaurantele sale.


Scris de:

1633


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.