A plagiat Shakira în ultimul ei clip pentru Campionatul Mondial?

shakira micFrancezul Woodkid îi reproșează Shakirei că s-a inspirat dintr-unul din primele sale clipuri, „Iron”. „Dare (la la la)”, destinat apropiatei Cupe Mondiale de Fotbal,  a intrat în atenția lui Woodkid, deoarece a observat multe asemănări cu videoclipul său.

Folosirea drapelului, alergări în noroi, cai — artistul a comparat clipurile imagine cu imagine. „În mod normal aș fi zâmbit și aș fi fost chiar flatat dacă era un clip adevărat al Shakirei și nu o reclamă la firma Danone„, a comentat Woodkid pe pagina de Facebook.

Videoclipul, în care apar de câteva ori partenerul cântăreței, Gerard Pique, și fiul lor, Milan, este sponsorizat de o marcă de iaurt al companiei de produse lactate. Internauții remarcaseră deja numeroase asemănări între cele două clipuri, în timp ce alții spun că „Shakira nici nu știe cine este Woodkid, Shakira zâmbește și oamenii care zâmbesc nu ascultă un depresiv în agonie”.

Și în 2010 artista columbiană a fost acuzată de plagiat în cazul piesei „Waka waka„, inspirată dintr-o melodie a grupului camerunez Zangalewa, deși a susținut multă vreme că ideea i-a venit când se plimba pe plajă. Conform metronews.fr, posesorii drepturilor de autor asupra piesei au fost despăgubiți atunci după un acord cu Sony.


Scris de:

868


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.