Ai grijă câte dulciuri consumi în această perioadă. Cariile stau la pândă!

dulciuriPersoanele care consumă prea multe dulciuri în perioada sărbătorilor se expun unui risc crescut de carii. Specialiştii atrag atenţia că,  cu atât mai mult creşte acest risc cu cât oamenii consumă zilnic produse care, odinioară, erau oferite doar de Crăciun.

 

„Oamenii se aşteaptă să îşi păstreze dentiţia până la o vârstă înaintată şi, având în vedere că efectele zahărului asupra dinţilor sunt de lungă durată, limitarea aportului de zahăr la mai puţin de 5% din caloriile zilnice (…) reduce la minimum riscul de carii dentare de-a lungul vieţii”, afirmă Paula Moynihan, profesor de nutriţie şi igienă orală.

„Trebuie să îi ajutăm pe oameni să facă alegeri mai sănătoase în privinţa produselor pe bază de zahăr, luând măsuri pentru asigurarea unor alternative cu conţinut mai scăzut în zaharuri adăugate, care să fie disponibile în şcoli, magazine şi la locul de muncă”, a precizat Paula Moynihan, citată de dailymail.co.uk.

Totodată, cercetătorii de la Universitatea din Newcastle au descoperit că persoanele care obţineau sub 5% din energia zilnică din alimente „fără zaharuri” adăugate artificial, regăsite în mod natural în sucuri, miere şi sirop, aveau şanse mult mai mari de a avea o dentitiţie sănătoasă, fără carii, până la sfârşitul vieţii.


Scris de:

1169


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.