Anglia: Râia dă iama în regimentul de gardă al reginei

garda regineiCastelul Windsor este în alertă maximă, relatează BBC. Între 100 şi 500 de militari din celebrul regiment de gardă Coldstream s-au umplut cu râie! Partea bună, susţine media britanică, este că “regina încă nu a fost afectată de infecţia transmisă de mamimefere sau păsări”.

“Comandantul regimentului – regina Elisabeta a II-a – nu a fost afectată”, a relatat BBC, dorind să liniştească spiritele în jurul Casei Regale. Sursa citată susţine că niciun alt membru ai casei regale nu ar fi contactat această boală. Cunoscuţi în lumea întreagă pentru uniformele lor roşii şi căciulile înalte din blană de urs, militarii din regimentul de gardă Coldstream staţionează în apropiere de reşedinţa de la ţară a monarhilor britanici – castelul Windsor.

După cum menţioneată Daily Mail, scabia a fost adusă se pare din Germania, de unde regimentul a revenit recent în ţară de la manevre.

Gărzile Coldstream au fost înfiinţate în 1650 în Scoţia de generalul George Monck. O epidemie de scrabie nu s-a mai întâmplat în ultimii 60 de ani în armata britanică.

 


Scris de:

776


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.