Aplică sfatul: să faci ce zice popa, nu ce face popa…!

toaca bisericaCaterincă maximă la Episcopia Huşilor. Două feţe bisericeşti au uitat de canoanele pe care trebuie să le respecte şi au pus-o de chef. Şi nu oricum: unul făcut în chilia mănăstirii, presărat cu femei, alcool şi articole de bâlci!

Şefii celor doi călugări au aflat despre ispravă abia după ce mai multe fotografii au început să circule pe Internet. Imediat, Episcopia Huşilor a decis sancţionarea disciplinară a călugărilor Nectarie si Fanurie de la Mănăstirea ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.  

În fotografii, cei doi călugări apar alături de două tinere, iar unul dintre ei dansează, având pe cap un coif, iar pe faţă o mască. În declaraţiile scrise date superiorilor, preotul Florin Pascal şi diaconul George Ştefan susţin că fotografiile au fost realizate în anul 2011, la ziua onomastică a unuia dintre ei, iar persoanele care apar în acele poze sunt rude şi tineri apropiaţi celor doi.  ”Episcopia Huşilor a luat act cu mâhnire şi profundă întristare de situaţia creată de către cei doi vieţuitori ai Mănăstirii «Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel» din Huşi, ieromonahul Pascal Florin (Fanurie) şi ierodiaconul Ştefan George (Nectarie), considerând complet nepotrivită şi inadecvată condiţiei de monah conduita celor doi, după cum reiese din fotografii. Ne exprimăm regretul faţă de situaţia creată prin acest incident, care nu este specific slujitorilor Bisericii, cerând iertare pentru tulburarea şi confuzia produsă în rândul credincioşilor de comportamentul celor doi”, se arată într-un comunicat al  Episcopiei Huşilor, preluat de agenţiile de presă.

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Huşilor, ieromonahul Florin Pascal, cel care şi-a sărbătorit ziua onomastică în mănăstire, a fost pedepsit prin interzicerea de a mai sluji pentru o perioadă de o lună. Totodată, i-a fost ridicat dreptul de a mai spovedi pentru o perioadă de doi ani.  În ceea ce îl priveşte pe ierodiaconul George Ştefan, acesta a primit un avertisment şi o “dojană arhierească”.

Conform sursei citate, cei doi monahi şi-au luat angajamentul scris în faţa superiorilor săi că “se vor îndrepta”, în caz contrar aceştia urmând să fie trimişi la judecata Consistoriului Monahal.


Scris de:

991


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.