Aventuri în România: Prințul Charles învață să danseze ungurește

printul charles in transilvaniaPrințul Charles a învățat câteva mișcări „funky” ale unui dans popular local în timpul ultimei sale vacanțe de câteva zile în România.

Moștenitorul tronului britanic a asistat în Transilvania la un dans popular al grupului folcloric maghiar Heveder, în penultima zi a unei vacanțe de cinci zile, iar localnicii l-au învățat pe Charles mișcările dansului. În vârstă de 65 de ani, prințul este oricând dispus să danseze. În lunga sa viață de îndatoriri oficiale regale, Charles a dansat aproape pe orice ritm, de la breakdance alături de adolescenți la un dans saudit al săbiilor, în luna februarie a acestui an.

Prințul vede în păstrarea dansurilor și altor tradiții populare din Transilvania o modalitate de a atrage turiștii și de a aduce mai multă bogăție în regiune. „Dacă tradițiile sunt păstrate, ele vor aduce beneficii financiare uriașe pentru națiunea dumneavoastră”, le-a spus Charles studenților într-un discurs ținut cu ocazia acordării titlului de Doctor Honoris Causa al Universității București, sâmbăta trecută. Charles vizitează cu regularitate România din 1998 și deține aici câteva proprietăți, inclusiv un conac vechi de 200 de ani și o casă de oaspeți în Transilvania, titrează Daily Express.

În Valea Zălanului, unde conacul lui Charles poate fi închiriat, sătenii l-au primit pe prinț cu mâncăruri tradiționale în cadrul unei ceremonii organizate într-o livadă mare de mere, iar femeile și copiii i-au cântat cântece populare și i-au oferit o cutie de jucării pentru nepotul său, prințul George.


Scris de:

661


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.