Bonnie și Clyde valorează mai mult morți decât vii

Bârfe2 octombrie0:49

Cine nu a auzit de celebrul cuplu de bandiți americani care au devenit legenda anilor 30? Bonnie și Clyde au aprins imaginația publicului nu numai pentru că au pus pe jar oamenii legii în vremurile în care SUA traversa cea mai mare criză economică din istoria ei, ci și pentru că povestea lor, de tovarăși în crime și în dragoste, încă este un subiect de carte și de film.

Iar mai nou, produs de licitație de peste 500.000 de dolari. CNN a anunțat că cele două pistoale descoperite asupra celebrilor bandiți americani Bonnie Parker și Clyde Barrow, după ce au fost impuscati de un echipaj de politie in 1934, au fost vândute la licitație.

Un pistol de calibrul 38 milimetri, pe care Bonnie Parker îl ținea atașt de coapsă cu leucoplast, a fost achiziționat cu 264.000 de dolari, iar un revolver Colt de calibrul 45 milimetri, pe care Clyde Barrow îl purta la nivelul taliei, s-a vândut cu 240.000 de dolari.

Pistoalele deținute de Bonnie și Clyde au fost cumpărate de un colecționar texan care a dorit să își păstreze anonimatul.

„Sunt încă personaje legendare, iar povestea lor de dragoste se înscrie în același registru”, a spus Bobby Livingston, vicepreședintele casei RR Auction care a organizat licitația.

Cele două arme reprezintă o mică parte din arsenalul care a fost găsit în mașina furată de cei doi. Livingston a afirmat că polițiștii care i-au ucis au avut dreptul să păstreze armele de foc și alte obiecte personale ale celor doi, găsite în autovehicolul ciuruit de gloanțe, inclusive Colt-ul lui Clyde, despre care se crede că a fost furat dintr-un depozit federal din statul Texas.

Cei doi bandiți vor rămâne în istorie, nu numai pentru crimele comise de-a lungul și de-a latul Americii, dar mai ales pentru povestea romanțată pe care filmul din 1967 „Bonnie and Clyde”, a spus-o despre ei.  Pelicula în care rolurile principale au fost interpretate de Warren Beatty și Faye Dunaway, a fost bine primit de public, dar și de criticii de cinema, care au apreciat prezentarea plină de franchețe a poveștii celor doi, marcată de sex și violență.

 

 


Scris de:

784


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.