BOR a stabilit amendamentele pentru Constituție: Căsătoria nu se poate face decât între un bărbat și femeie

IFBOR a stabilit și  transmis președinților Camerei Senatului și Camerei Deputaților o serie de amendamente pentru revizuirea Constituției.

Printre altele, Biserica a cerut ca în Constituție să se prevadă în mod expres că întemeierea familiei  se face prin căsătoria liber consimțită dintre „un barbat și o femeie”.  BOR  a mai cerut și ca rolul și importanța ortodoxiei si a celorlalte culte în istoria României să fie recunoscut. 

BOR propune, astfel, completarea articolului 48 cu prevederi referitoare la rolul familiei pentru „prezentul și viitorul poporului român”, cerând:  „Familia, elementul natural al existenței și dezvoltării societății, se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un barbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor și beneficiază de sprijin și ocrotire din partea statului și a societății”.

 

 

 


Scris de:

546


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.