Cântatul, leac garantat împotriva sforăitului

Bârfe21 august9:38

UCântatul, leac garantat împotriva sforăitului n studiu realizat în Belgia arată că peste 60% din locuitorii de peste 40 de ani sforăie. Neliniştitor la prima vedere, studiul are darul de a-i calma pe cei cărora li se adresează: situaţia e sub control!

Conform 7sur7.be,  soluţia anti-sforăit este una cât se poate de la locul ei. Nu tu picături, cleme de nări, sprayuri anesteziante, perne ergomonice scumpe sau alte soluţii de domolire a sforăitului. O cercetare întreprinsă timp de trei luni la spitalul Royal Devon din Marea Britanie a găsit un mijloc original de rezolvare a problemei: 30 de persoane care sforăiau au cântat, iar calitatea somnului li s-a îmbunătăţit. Intensitatea şi frecvenţa episoadelor de sforăit au scăzut semnificativ fără nicio cheltuială. Potrivit medicilor care au realizat studiul, persoanelor care sforăie li se recomandă să cânte cel puţin 12 minute pe zi, pentru întărirea muşchilor gâtului şi cerului gurii, care, cu vârsta, au tendinţa să slăbească.

Pentru a avea efectele dorite, cântatul trebuie să fie însoţit de o schimbare de regim. În cazul sforăitului, alcoolul şi greutatea în exces sunt factori agravanţi.

Sursa: 7sur7.be

 

 


Scris de:

622


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.