Despre fotbal şi alte rugăciuni, dialog inedit între Papa Francisc şi preşedinta Braziliei

Dilma RousseffPapa Francisc s-a întâlnit, la Vatican, cu președinta Braziliei, Dilma Rousseff. Printre lucrurile serioase discutate, cei doi au glumit pe tema neutralității rugăciunii și a fotbalului. Dilma Rousseff a participat în acest weekend la consistoriul la care un arhiepiscop brazilian va fi numit cardinal.

Papa Francisc a avut „o întrevedere amplă și cordială” cu președinta țării cu cei mai mulți catolici din lume. Conform purtătorului de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, este a doua oară când Dilma Rousseff merge la Vatican pentru o audiență privată la Papa Francisc.

Suveranul Pontif a făcut cardinali sâmbătă 19 prelați, printre care arhiepiscopul de Rio de Janeiro, Orani Joao Tempesta.

Dilma Rousseff i-a oferit Papei Francisc, înainte de Cupa Mondială la Fotbal ce va avea loc în Brazilia, un tricou al echipei naționale braziliene cu numărul 10, semnat de Pele cu dedicația „Papei, cu respect și admirație”, și o minge semnată de Ronaldo, cu textul „Papei Francisc, o caldă îmbrățișare de la prietenul Ronaldo”.

Papa a spus, glumind, că astfel de cadouri îl îndeamnă, se pare, să se roage ca Brazilia să câștige Cupa Mondială. Președinta i-a răspuns că i se cere cel puțin neutralitatea, a arătat părintele Lombardi.  Papa i-a oferit Dilmei Rousseff un medalion cu „Îngerul păcii”.

Relațiile dintre Brazilia și Vatican s-au îmbunătățit și mai mult după instalarea Papei Francisc în fruntea Bisericii, guvernul de stânga apreciind susținerea oferită de Suveranul Pontif comunităților de catolici de pe continentul latinoamerican. Brazilia ar fi vrut să-l invite pe Papă la Cupa Mondială, cunoscându-i pasiunea pentru balonul rotund, potrivit unor surse diplomatice braziliene. O astfel de vizită este însă exclusă, deoarece Papa a mers deja în Brazilia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului din luna iulie a anului trecut. În plus, el are programate vizite până în august pe Pământul Sfânt și în Coreea de Sud.

 


Scris de:

600


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.