Dezamăgire în Anglia: Românii nu au dat năvală în Regat!

Parlamentarii laburişti Keith Vaz şi Mark Reckless, au fost prezenţi pe aeroportul din Luton pentru a întâmpina primul avion care a decolat din România după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii. Conform The Guardian, politicienii erau însoţiţi de o armată de jurnalişti.

Cei doi parlamentari au vrut să vadă “cu propriii ochi” procedurile care au loc în prima zi în care românii şi bulgarii au acces nerestricţionat pe piaţa muncii britanice, afirmă cotidianul în pagina electronică. Ei au găsit însă un avion plin în proporţie de trei sferturi cu persoane care se întoarceau la muncă după vacanţa de Crăciun petrecută în ţară.

La ieşirea din avion, unul dintre pasageri a confirmat că se află în Marea Britanie pentru prima dată, dar că vorbeşte engleza şi are un loc de muncă. El s-a arătat surprins de modul în care a fost primit. “Da, sunt mulţi politicieni aici. Dumnezeule. Nu am venit aici pentru a vă jefui ţara. Am venit să muncesc. Iar voi aţi deschis graniţele. Am venit să muncesc. Să fac bani şi să merg acasă”.

După ce au făcut turul zonei, Vaz a confirmat că el şi Reckless nu au fost martorii unei invazii de Anul Nou, deşi susţine că acest lucru s-ar putea întâmpla în lunile următoare. “Din discuţiile pe care le-am avut cu persoanele de aici, am constatat că multe s-au întors la muncă. Munceau deja în Marea Britanie şi s-au întors din vacanţă, aşa că nu sunt persoane care au venit pentru prima dată”, a declarat parlamentarul. “Nu avem dovezi cu privire la persoane care să se grăbească să cumpere bilete pentru a ajunge pentru că este 1 ianuarie”, a adăugat el.

“Dar trebuie să rezolvăm acest lucru în viitor”, a conchis parlamentarul.


Scris de:

845


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.