Diamantul menit să intre în istorie

Blue Moon DiamondMuzeul de Istorie Naturală din Los Angeles a prezentat vineri „Blue Moon Diamond„, un diamant de 12 carate, de un albastru intens și de o calitate excepțională, menit să intre în istorie.

Rotund, albastru intens și de o sclipire excepțională, „Blue Moon” este „o descoperire extrem de importantă, una din cele mai rare pietre prețioase descoperite recent datorită culorii, clarității și tăieturii sale”, notează într-un comunicat muzeul care va expune piatra până în ianuarie. Eloise Gaillou, responsabilă a departamentului de minereuri și pietre prețioase al muzeului, consideră că „Blue Moon” este una din cele mai importante pietre prețioase descoperite în ultimii 100 de ani.

Diamantul a fost găsit într-o mină din Africa de Sud. Piatra este depășită ca mărime doar de câteva diamante albastre, precum „Heart of Eternity„, estimat la 16 milioane de dolari, sau „Hope” de 45 de carate, estimat la aproximativ 350 de milioane de dolari. Potrivit lui Eloise Gaillou, raritatea lui „Blue Moon” este dată de culoarea sa pură, intensă, de o calitate excepțională, mai intensă decât bleu-cenușiul diamantului „Hope”.

„Un diamant albastru este descoperit pe an și, în general, mai mic de, 2,3,4 carate”, în mina Cullinan din Aftica de Sud, a declarat Suzette Gomez, directoare a Cora International, un atelier american, care șlefuite și vinde pietre prețioase, proprietar al diamantului „Blue Moon”.

Valoarea de piață a „Blue Moon”, pentru care a fost nevoie de șase luni pentru a fi șlefuit, nu este încă cunoscută, dar Suzette Gomez a subliniat că piatra brută de 29 de carate a fost achiziționată de Cora pentru suma de 26 de milioane de dolari. Ea a precizat că diamantele albastre, având jumătate din mărimea lui „Blue Moon”, sunt vândute la prețul de 2 milioane de dolari caratul.


Scris de:

1640


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.