Facebook, aproape să devină armă politică pentru Mark Zuckerberg

Mark-Zuckerberg-CEO-Of-FacebookMark Zuckerberg pare tot mai tentat să intre în politică. Și nu oricum… Presa americană susține că șeful celei mai cunoscute rețele de socializare are de gând să folosească platforma în scopuri politice.

Astfel, Zuckerberg vrea să creeze un grup de presiune politică, ce ar urma să se ocupe de subiecte sociale precum imigraţia sau educaţia. Directorul general al Facebook încearcă să construiască acest grup împreună cu unul din colegii săi de la Universitatea Harvard, Joe Green, iar un anunţ oficial ar urma să fie făcut în următoarele săptămâni, scrie Wall Street Journal, care citează surse apropiate de acest dosar.  Iniţiativa a fost de asemenea evocată şi de San Francisco Chronicle.

Grupul încearcă să strângă circa 50 de milioane de dolari şi ar fi obţinut deja angajamente de câteva zeci de milioane din partea lui Zuckerberg şi a altor circa zece lideri din sectorul tehnologic, printre care Reid Hoffman, fondatorul LinkedIn, conform Wall Street Journal.

Grupul va face campanie în special pentru a facilita accesul la cetăţenia americană pentru imigranţi, o reformă a sistemului educativ sau chiar finanţarea cercetării ştiinţifică.

Mark Zuckerberg nu este la prima incursiune în politică. El a organizat la începutul acestui an o reuniune de strângere de fonduri în locuinţa sa Palo Alto din California pentru contribui la realegerea guvernatorului republican din New Jersey, Chris Christie.

 


Scris de:

711


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.