Facebook foloseşte ilegal datele a milioane de clienţi

Bârfe28 august12:22

facebookUn judecător american  a obligat Facebook să plătească 20 de milioane de dolari pentru că a utilizat la  menţiunea “Îmi place”, nume şi profiluri ale utilizatorilor cu scopuri publicitare.

Banii vor ajunge în conturile unor grupuri care luptă pentru protejarea vieţii private pe internet, avocaţii şi utilizatorii Facebook care au depus o plângere colectivă. Judecătorul Richard Seebord, din San Francisco, a considerat că suma propusă, o parte din miliardele de dolari cerute de reclamanţi, este totuşi corectă, având în vedere că va fi dificil pentru aceştia să dovedească faptul că au suferit pierderi financiare şi că menţiunile lor “Îmi place” nu înseamnă neapărat că au sprijinit publicitatea.

Facebook a utilizat menţiunea “Îmi place”, nume şi profiluri de utilizatori în scopuri publicitare, fără a le cere permisiunea. Astfel, aproximativ 150 de milioane de utilizatori sunt vizaţi, însă, potrivit judecătorului, dar puţini dintre aceştia au depus plângere. Aşadar, suma de 20 de milioane de dolari este suficientă pentru a rezolva acest dosar pe cale amiabilă.

Acordul prevede şi ca Facebook să-şi modifice regulamentul de funcţionare şi să ofere mai mult control utilizatorilor în ceea ce priveşte exploatarea potenţială a datelor personale în ceea ce priveşte publicitatea. Plângerea a fost depusă la începutul anului 2011, după ce Facebook a lansat programul de publicitate “Sponsored Stories“.


Scris de:

860


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.