Francezii nu-l au la inimă pe Alain Delon

Alain DelonAlain Delon este un monstru sacru al cinematografiei pentru francezi. Totuși, la 55% dintre ei nu le place de el, aceștia considerându-l „megaloman”, „provocator” și „reacționar”, arată un sondaj publicat de Le Parisien/Aujourd”hui en France.

Actorul rămâne „vedetă” pentru 82% din francezi, „monstru sacru” pentru 70%, „seducător” pentru 62%, „carismatic” pentru 59%, în timp ce peste jumătate — 55% — au o părere proastă despre el. În ochii a 68% dintre cei chestionați este „megaloman”, 59% îl consideră „provocator”, 69%, „excesiv” și 55%, „reacționar”. Pentru 86% din francezi este „de dreapta” și chiar de „extremă dreaptă”.

Prin prisma unei rivalități legendare, trei sferturi din francezi — 74% — îl preferă pe vechiul său rival, Jean-Paul Belmondo.

Actorul a anunțat vineri că renunță la titlul de președinte de onoare pe viață al Comitetului Miss France, ca urmare a criticilor formulate de conducerea concursului în privința afirmațiilor sale despre Frontul Național (FN). Într-un interviu acordat cotidianului elvețian Le Matin, Alain Delon a spus că FN începe să aibă „un loc foarte important. Aprob acest lucru și îl înțeleg foarte bine”, a adăugat actorul.

Sondajul a fost realizat pe un grup de 1.090 de persoane, reprezentativ pentru populația franceză de peste 18 ani, intervievate pe internet pe 17 și 18 octombrie.

 


Scris de:

1133


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.