Ice Bucket Challenge, provocarea de o sută de milioane de dolari!

Ice Bucket ChallengeIce Bucket Challenge, acțiune cu scop caritabil care a atins dimensiuni globale, implicându-i, între alții, pe Tom Cruise, Bill Gates și Lady Gaga, a adunat din donații peste 100 de milioane dolari, doar până la 29 august.

Impresionanta sumă a fost anunțată de către  ALS Association (Asociația SLA), care luptă împotriva maladiei Lou Gehrig sau scleroza amiotrofică laterală, boală neurodegenerativă de care suferă și fizicianul Stephen Hawking. Suma exactă a fost de 100.900.000 de dolari, comparativ cu 2,8 milioane de dolari donați anul trecut, în aceeași perioadă (29 iulie — 29 august), a precizat asociația. „Recunoștință este un cuvânt care nu poate exprima ceea ce simțim”, a spus președintele asociației Barbara Newhouse, adăugând că „acești bani vor fi folosiți pentru a finanța cercetarea de specialitate și pentru a ajuta oamenii atinși de această maladie”, scrie AFP.

Asociația așteaptă donarea de bani pentru susținerea acestei cauze, însă mii de oameni din întreaga lume se distrează începând din luna iulie, filmându-se în timp ce își toarnă o găleată de apă de la gheață pe cap, provocându-i și pe alții să facă același lucru.

Sute de celebrități din întreaga lume, între care vedete din show, politicieni, analiști, sportivi au intrat în joc, între aceștia numărându-se Taylor Swift, Shakira, George W. Bush, Katy Perry, Tom Cruise, Matt Damon, Usain Bolt, Jeff Bezos, Gisele Bundchen, Justin Bieber, Mark Zuckerberg, Stieven Spielberg, Neymar, Kate Moss, David și Victoria Beckham, amintește AFP.


Scris de:

813


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.