Incredibil, dar adevărat: ăsta e salariul lui Mark Zuckerberg în 2013!

dolarRemunerația totală primită anul trecut de fondatorul și directorul general al rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a scăzut cu 67% comparativ cu 2012.  Zuckerberg s-a mulțumit cu un salariu pe care niciun român nu l-ar fi acceptat.

Potrivit unui document bursier publicat luni seară în avanpremiera adunării generale anuale a grupului, Facebook evaluează remunerația totală acordată anul trecut directorului general la 653.165 de dolari, comparativ cu 1,99 milioane de dolari în 2012. Remunerația totală primită de Zuckerberg în 2013 include un salariu de bază de un dolar și alte compensații în valoare de 650.000 de dolari. Anul trecut, Zuckerberg nu a primit niciun bonus și nici opțiuni cu acțiuni. Comparativ în 2012, Zuckerberg a primit un salariu de bază de 500.000 de dolari, bonusuri în valoare de 270.000 de dolari și alte compensații în valoare de 1,22 milioane de dolari.

Zuckerberg își permite un salariu de un dolar pe an în condițiile în care valoarea acțiunilor pe care le deține la Facebook este estimată de revista americană Forbes la 26,7 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 21 în topul celor mai bogați oameni de pe planetă.

 

Cel mai bine plătit angajat de la Facebook în 2013 a fost numărul doi, directorul de exploatare Sheryl Sandberg, care a câștigat 16,1 milioane de dolari, urmată de directorul financiar David Ebermans care a fost recompensat cu 10,5 milioane de dolari. Însă și în cazul celor doi remunerația a scăzut în 2013 comparativ cu 2012, fiind vorba de o scădere de 38% în cazul lui Sheryl Sandberg, care în 2012 a câștigat 26,22 milioane de dolari, și un declin de 40% în cazul lui David Ebersman.

Separat în documentul bursier se precizează că Mark Zuckerberg și-a exercitat unele opțiuni vizând un pachet de 60 de milioane de acțiuni Facebook, a căror valoare este estimată la aproape 3,3 miliarde de dolari. Operațiunea a fost anunțată în luna decembrie, grupul precizând la acea dată că o mare parte din acțiuni (41,35 milioane) au fost vândute pentru a permite directorului general să-și plătească impozitele iar restul de aproape 18 milioane acțiuni a fost donat unor organizații caritabile.


Scris de:

660


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.