Islanda, paradisul liniștii de pe Pământ

tari linistiteForbes a dat publicității clasamentul celor mai liniştite ţări de pe Pământ. Acesta este  realizat de Institutul pentru Economie şi Pace de la New York. Datele care au condus la rezultatul studiului au la bază o mare cantitate de informații calitative şi cantitative şi a acordat fiecărei ţări un indice mondial de linişte şi siguranţă.

Datele privesc gradul de siguranţă internă şi de militarizare, numărul de conflicte şi de omucideri pe teritoriul ţării respective, precum şi implicarea statului în conflicte externe.

În funcţie de aceste coordonate, Islanda, ţară cu 320.000 de locuitori, cu o densitate a populaţiei de 3,1 locuitori/km2, situată în apropierea cercului polar, ocupă primul loc. În Islanda există stabilitate politică, rata omuciderilor este scăzută, iar în închisori sunt puţini deţinuţi.

Ea este urmată, în ordine, de Danemarca, Noua Zeelandă, Austria, Elveţia, Japonia, Finlanda, Canada, Suedia, Top 10 fiind încheiat de Belgia.

Marile puteri şi ţările emergente nu stau deloc bine în acest clasament: Statele Unite se află pe locul al 100-lea (din 162), China – 101, Africa de Sud – 121, Turcia – 134, India – 141, Rusia – 155, Brazilia – 81, Franţa – 53 şi Marea Britanie – 44. Singura excepţie este Germania, care ocupă poziţia a 15-a.

Sfârşitul clasamentului ne propune ţările în care au loc permanent conflicte sau care sunt zilnic victime ale terorismului. Printre ele, Pakistan – 157, Irak – 159, Siria – 160 şi Somalia – 161. Cea mai periculoasă ţară rămâne deocamdată Afganistan, potrivit clasamentului apărut în Forbes.

Sursa: www.7sur7.be

 


Scris de:

672


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.