N-ai bani pentru o mașină nouă? Vezi care sunt cele mai fiabile mașini de mâna a doua!

masini secondMașini de ocazie – Autouncle.com – a elaborat un clasament al mașinilor la mâna a doua cu cea mai lungă durată de viață. Principalul criteriu este să aibă la bord peste 300.000 de kilometri. Pe primul loc se află Mercedes-Benz Clasa E.

Potrivit studiului realizat de AutoUncle.es pe baza unei liste de mașini fabricate în anul 1994, Mercedes-Benz Clasa E este mașina cea mai fiabilă. Cele zece modele clasate în frunte acumulează peste 300.000 de kilometri, obligatorii pentru a face parte din acest clasament. Pe pozițiile fruntașe s-au situat berlinele medii-mari sau mari și modelele germane (7 dintre cele 10 cele mai longevive și mai fiabile mașini).

Mercedes-Benz Clasa E este mașina care, potrivit acestui studiu, rezistă cel mai bine la trecerea anilor, cu 5,65% de unități care depășesc acest kilometraj prevăzut pentru a intra în clasament. Mașina se vinde la mâna a doua cu un preț mediu de 32.650 euro, în versiunea E 200. Dintre celelalte mărci vândute la mâna a doua se evidențiază Peugeot 406 și Citroën Xantia, care ocupă locurile doi și trei. Acestea nu depășesc prețul de 2.000 euro ca mașini de ocazie. Singurul model care rămâne în afara segmentului predominant este Toyota Land Cruiser, cu 4,6% de mașini ofertate și care costă în medie 35.000 de euro pe piața mașinilor semi-noi. Marca japoneză ocupă locul patru.

În ansamblu, cele 10 mărci de mașini cele mai durabile sunt în această ordine: Mercedes-Benz Clasa E (5,65%), Peugeot 406 (5,22%), Citroën Xantia (4,80%), Toyota Land Cruiser (4,64%), Mercedes-Benz Clasa S (4,46%), Skoda Octavia (3,48%), Seat Toledo (2,50%), BMW Seria 5 (2,46%), Audi A6 (2,02%) și Mercedes-Benz Clasa C (1,93%).


Scris de:

673


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.