Noua modă la bărbați: bărbi cu flori împletite! ( video)

flori in barbaBarba reprezintă trendul în ascensiune în rândul bărbaților. Se poartă vara aceasta, dar nu oricum, ci împletită cu flori, scrie The Independent.

Atribut specific reprezentanților de seamă ai clasei mijlocii în anii ’20 și ’30, barba a revenit la modă în anii 90, iar în prezent bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani o poartă și pe timpul verii. A fost întotdeauna un element „cool” al bărbaților, însă din variate motive. Criticul de modă Alexander Fury explică: „În 1850 barba era un simbol al autorității, masculinității. În contrast, coafurile specifice curentului beat din anii ’50 și hippie din anii ’60 erau un afront față de tunsoarea militară și barba tăiată. Barba era un semn al nesupunerii. Astăzi barba amintește de tradiție, de o înfățișare arhaică.”

America acestor zile este cuprinsă de febra bărbii împletite cu flori. În Brooklin, San Francisco și Portland bărbații își împodobesc barba cu flori, dându-i un parfum natural proaspăt. Fotografii ale unor astfel de bărbi sunt încărcate pe un cont de Twitter dedicat acestora, unde trendul selfie-urilor se împletește cu moda bărbilor florale.

Primele imagini ale unor bărbi cu flori datează din 1977, din timpul mișcării hippie, când se puteau observa mai tot timpul coronițele de flori purtate în păr. Oricare ar fi trendul acestor bărbi împletite cu flori, merită admirate pe stradă, nu doar în selfie-uri pe Twitter.


Scris de:

702


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.