O lume pe câmpii… / Un primar mexican s-a căsătorit cu un crocodil

casatoria cu crocodilJoel Vásquez Rojas, edil într-o localitate din Mexic, s-a căsătorit cu un crocodil. Nu vă închipuiți că „aleasa” este vreo miss locală… Ea este un exemplar din specia crocodil, de un metru lungime. Chiar și așa a avut parte de toate onorurile unei mirese tradiționale, fiind împodobită chiar și cu un voal alb.

 

Evenimentul, de la care nu a lipsit tradiționalul dans al ”mirilor” după ceremonia religioasă, a avut loc într-o așezare de pescari, San Pedro Huamelula,din statul mexican Oaxaca, ai cărei locuitori consideră crocodilul drept ”o prințesă” care le va aduce noroc în sezonul pescuitului.

Anormală la prima vedere, căsătoria „prințesei” cu edilul reprezintă continuarea unei vechi tradiții care se mai păstrează încă, după cum a explicat Joel Vásquez Rojas, pentru ziarul mexican „Milenio”. În zona San Pedro de Huamelula este în curs de elaborare proiectul unei rezervații federale de protecție a crocodililor în zonele umede situate pe coasta Pacificului, în care numărul acestor animale a crescut foarte mult în ultimii ani. Vor fi, prin urmare, necesare un recensământ al reptilelor și stabilirea unor norme pentru capturarea acestora. Există însă și zone în care crocodilul este văzut ca un dușman și este vânat. Zonele Lagunas de Chacahua și Bahías Manialtepec au început să fie monitorizate, după ce s-au înregistrat atacuri ale reptilelor.

Autoritățile din Jamiltepec, Tututepec și Pinotepa Nacional au alertat în legătură cu excesiva prezență a viperelor și crocodililor, care, după ploi torențiale și inundații, au ieșit din habitatul lor natural și au ajuns pe la casele din zona de coastă, potrivit ziarului mexican.


Scris de:

665


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.