Papa are lipici pe Twitter

Bârfe21 martie10:41

PapaNu ştim cât de multe cunoaşte noul Papă despre reţelele de socializare sau despre ce presupune marketingul religios… Cert este un lucru: credincioşii dau năvală pe conturile papale pentru a vedea care sunt ultimile informaţii legate de activitatea de la Vatican.

Contul de Twitter papal, @pontifex, în 9 limbi, a fost accesat de 4 millioane de utilizatori al acestui serviciu de socializare. Acesta a fost  deschis pe 12 decembrie de către papa Benedict al XVI-lea, şi a înregistrat o creştere a interesului utilizatorilor după reactivarea sa odată cu alegerea noului papă, Francisc. Conform ultimelor date oferite publicităţii de reţeaua de socializare,  peste 3.900.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a primi informaţii de la acest cont de Twitter.

Cei mai mulţi utilizatori sunt vorbitori de limbă engleză, arată statistică. Ei au depăşit numărul de 2 milioane (2.060.000). Dar nu numai în rândul ţărilor anglicane există acest interes faţă de religie şi de propăvăduirea ei prin intermediul Internetului. Astfel, 1.046.000 de utilizatori înregistraţi pentru varianta în limba spaniolă, 437.000 în italiană, 122.000 în portugheză, 92.600 în franceză, 76.700 în germană, 55.200 în poloneză, 44.400 în latină şi respectiv 38.300 în limba arabă. Aceleaşi mesaje sunt traduse în toate aceste limbi.

Alegerea lui Francisc la 13 martie a atras după sine redeschiderea contului @pontifex, închis după ce Benedict al XVI-lea a renunţat la pontificat, la 28 februarie. “Habemus Papam Franciscum” este mesajul are a semnalat reluarea activităţii pe acest cont.

Chiar şi în ziua slujbei sale inaugurale, Papa Francisc a trimis două mesaje tweet. „Servitutea este adevărata putere. Papa trebuie să slujească fiecăruia, dar în special celor mai săraci, celor lipsiţi de putere şi celor mai mici”, susţine primul mesaj, în timp ce al doilea îndeamnă: „Să-L întâmpinăm pe Hristos în viaţa noastră, aveţi grijă unii de alţii, apăraţi creaţia cu dragostea voastră”.

 


Scris de:

788


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.