Personajele din „Games of Thrones”, inspirație pentru copiii fanilor serialului

Games of ThronesSemn al popularității de care se bucură serialul „Games of Thrones„, tot mai mulți părinți își botează copiii cu nume ale unor personaje din filmul fantastico-medieval.

În anii 1990, în Franța a apărut un val de Brandon, Brenda și Dylan fiindcă la televiziune rula cu mare succes „Beverly Hills 90210„. Difuzat pe TF1 între 1993 și 2001, serialul a marcat o întreagă generație de telespectatori, așa încât tinerii de atunci, când au devenit părinți, au dat copiilor numele personajelor interpretate de Jason Priestley, Shannen Doherty sau Luke Perry. Astfel, în 1994 s-au născut 4.000 de copii Dylan, față de 600 în 1992, și 1.200 de Brandon, față de 70 cu doi ani mai devreme.

Serialul care îi inspiră acum pe părinți este „Game of Thrones”. Numele personajelor din serialul de pe HBO, ecranizare a unei opere a lui George R.R. Martin, sunt la mare modă la britanici: potrivit Oficiului Național de Statistică, 187 de nou-născuți au fost botezați anul trecut Arya, cinci, Sansa și trei, Catelyn. Există și 50 de Khalessi, care nu este prenume, ci titlul de noblețe al personajului interpretat de Emilia Clarke, 11 Theon, șase Tyrion, patru Brandan și patru Daenerys.

În Statele Unie s-au născut în 2012 14 copii botezați Khalessi, cifră în creștere cu 450% față de 2011. Și numele Arya a crescut în popularitate cu 800%. Acest fenomen nu fost încă semnalat în Franța, unde în 2013 s-au născut doar doi copii Khalessi, încheie lefigaro.fr.


Scris de:

1127


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.