Plagiatoarea Lady Gaga

lady gagaLady Gaga a fost chemată în judecată la un tribunal din Paris pentru plagiat. Vedeta americană a fost citată de către artista vizuală franceză Orlan, care o acuză că i-a copiat universul pentru discul „Born This Way”.

Conform Quotidien de l”Art, pentru acest disc lansat în 2011, Lady Gaga şi-a adăugat excrescenţe pe frunte şi pe umeri, lucru pe care Orlan îl consideră o plagiere a propriului său „univers marcat de hibridizare”. Acelaşi lucru, titrează și voici.fr, s-a întâmplat şi în cazul videoclipului artistei americane.  Orlan cere daune de 31,5 milioane de dolari, echivalentul a 7,5% din cifra de afaceri care ar fi fost realizată la momentul promovării albumului „Born This Way”.

În vârstă de 66 de ani, artista franceză, care şi-a făcut sculpturi după propriul corp, îi reproşează de asemenea lui Lady Gaga faptul că i-a copiat una dintre sculpturile Bumpload (1989), potrivit site-ului, care a obţinut o copie a citaţiei. Ea cere totodată ca difuzarea videoclipului şi comercializarea albumului să fie oprite.

Artista franceză, arata AFP,  care este reprezentată de cabinetul parizian de avocatură Dutilleul-Francoeur, a dat în judecată şi Universal Music France, casa de discuri a cântăreţei.


Scris de:

788


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.