Putin, subiect de studiu pentru Pentagon

vladimir putin Un grup de lucru aflat sub egida Pentagonului s-a specializat în studierea limbajului corporal al conducătorilor străini pentru a înțelege mai bine comportamentul lor. Preferatul proiectului, recunoaşte un purtător de cuvânt al Pentagonului,  este președintele rus Vladimir Putin.

 

Studiile, care au fost realizate pentru Departamentul de Stat până la începutul anilor 2000, sunt continuate în prezent de un grup de reflexie al Pentagonului numit „Office of Net Assessment„. Unul dintre subiectele studiate a fost Vladimir Putin. Portretul său psihologic a fost actualizat ultima oară în 2012, a recunoscut un responsabil al Pentagonului.

Grupul a studiat 15 conducători străini, între care premierul rus Dmitri Medvedev, fostul președinte irakian Saddam Hussein, liderul nord-coreean Kim Jong-Un, fostul șef al Al-Qaida, Oussama ben Laden. Aceste studii „nu sunt utilizate pentru a elabora o politică sau pentru a lua decizii”, s-a apărat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby. Secretarul apărării, Chuck Hagel, a aflat de existența grupului după ce cotidianul USA Today a relatat despre aceste studii vineri, a adăugat el. Circa 300.000 de dolari au fost cheltuiți în medie anual din 2009 până în prezent pentru aceste studii, potrivit lui Kirby.

Studiul limbajului corporal și al mișcărilor unei persoane poate permite constatarea unor obiceiuri comportamentale care să clarifice psihologia ei, asigură promotorii acestui teren de expertiză. Într-un editorial publicat în 2004, într-un cotidian din Rhode Island, Brenda Connors, o cercetătoare care efectuează aceste studii pentru Pentagon, oferea câteva indicații despre comportamentul șefului de la Kremlin. „Privind înregistrările video imagine cu imagine, este posibil să descoperi stilul mișcării unei persoane, o semnătură unică asemănătoare amprentelor digitale”, scria ea.

Astfel, modul în care se deplasează Putin arată, potrivit ei, „un bărbat care luptă pentru a avansa. Această instabilitate este compensată printr-o nevoie acută de control intern, pe care o manifestă etalându-și forța”.


Scris de:

640


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.