Renii lui Moș Crăciun vor luci noaptea

Crescătorii de reni din Laponia finlandeză, regiune în care se spune că ar trăi Moș Crăciun, încearcă să schimbe ceva la animalele devenite celebre. Mai precis, ei testează un mijloc de a face ca renii să lucească în cursul nopții pentru a nu fi striviți de mașini.

 

Asociația crescătorilor spune că a stropit 20 de animale cu o substanță reflectorizantă pentru ca șoferii să le poată vedea mai bine în întuneric. „Sperăm ca experimentul să fie suficient de util pentru a putea folosi această substanță în toată regiunea și pe toți renii, atât cei tineri, cât și cei bătrâni”, a explicat președinta asociației, Anne Ollila. Renii parcurg distanțe mari în întunericul nopții polare pentru a găsi mâncare, fără a se sinchisi în mod special de circulația automobilelor, care s-a intensificat odată cu turismul.

Laponia finlandeză atrage zeci de mii de vizitatori străini iarna, veniți să descopere satul lui Moș Crăciun de la Rovaniemi, cel mai mare oraș din regiune. Potrivit lui Anne Ollila, între 3.000 și 5.000 de accidente au loc anual, mai periculoase pentru reni decât pentru șoferi.

Sunt testate două lichide pentru vaporizat, unul care rezistă pe lemn, altul destinat blănurilor, utilizabil pe umiditate. Dacă testele vor fi pozitive, șoferii vor începe să vadă numeroși reni sclipind în urma campaniei de cosmetizare care va începe în toamnă.


Scris de:

603


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.