Românii cumpără bradul în rate: una acum și cinci la anu’

bradVânzarea brazilor în rate – cea mai nouă găselniţă prin care comercianţii din pieţele bucureştene încearcă să atragă clientela. Metoda se aplică în cazul pomilor de Crăciun aduşi din Danemarca, preţul acestora, ce poate ajunge şi la 1.700 de lei, putând fi plătit în rate tranşe lunare.

 

Convinşi că la sfârşitul lui 2013 vor (re)găsi, în sfârşit, succesul în afaceri, vânzătorii de brazi au invadat pieţele din Bucureşti cu mii de pomi de Crăciun, la preţuri pentru toate buzunarele şi cu oferte inedite.

Preţurile brazilor diferă de la piaţă la piaţă şi pornesc de la 40 de lei – pentru un pom cu mic şi cu crengile rare, tăiat dintr-o zonă împădurită a Moldovei -, până la 1.700 de lei pentru unul înalt şi bogat, importat din Danemarca.

Indiferent de preţuri, clienţii nu prea se înghesuie, cel puţin deocamdată, aşa că vânzătorii se plictisesc şi îşi redecorează în permanenţă standurile cu globuleţe, beteală şi Moşi Crăciun cu baterii din interiorul cărora se aud cântece de sezon.


Scris de:

616


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.