Românul Dragoş Stanomir câștigă un premiu Creative Arts Emmy 2012

Dragos StanomirDragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, fiind recompensat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”, pentru miniseria „Hatfields & McCoys”, produsă de History Channel şi Castel Film, în România.

Potrivit Academy of Television Arts & Sciences, asociaţia care decernează premiile Emmy, românul Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie alături de Christian Cooke şi Brad Zoern.

Totodată, aceeaşi miniserie a primit 16 nominalizări şi la gala premiilor Primetime Emmy 2012, care vor fi decernate pe 23 septembrie la Los Angeles, iar trei dintre cele 16 nominalizări aparţin unor cineaşti din România. Astfel, Şerban Porupcă a fost nominalizat la categoria „cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV” (alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black), Adina Bucur a fost nominalizată la categoria „cele mai bune costume pentru o miniserie TV” (alături de Karri Hutchinson), iar Dragoş Stanomir a fost nominalizat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet”.

Miniseria de televiziune „Hatfields & McCoys”, cu actorul Kevin Costner în rolul principal, este produsă de History Channel şi realizată integral în România la Castel Film. Seria TV a avut succes în Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel în 28 mai (Memorial Day) a înregistrat o audienţă de 13,9 milioane de spectatori.

„Ajută şi industria de film românească”

Dragoş Stanomir, care a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că distincţia primită de el ajută şi cinematografia românească, fiind „o recunoaştere a valorii tehnicienilor de film români”.

„Este o surpriză foarte mare şi nu mă aşteptam să câştig, având în vedere că am concurat cu americani, unii cu Oscaruri la activ. Nu mă aşteptam, dar m-am bucurat foarte mult”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Stanomir.

El a mai spus că a ajuns să lucreze la ministeria de televiziune „Hatfields & McCoys” la recomandarea casei Castel Film. „Am lucrat foarte mulţi ani la Castel şi ei m-au recomandat să fac sunetul la acest film”, a explicat Stanomir.

Filmările pentru această miniserie TV au avut loc în 2011, în cea mai mare parte în studiourile Castel Film din România, dar şi în localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, şi s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, în timpul cărora Kevin Costner s-a aflat în România.


Scris de:

768


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.