Să fie E.T. mai aproape de noi decât credeam?

Bârfe17 octombrie23:00

Veștile recente primite de la Observatorul din Geneva și publicate în reviste de știință de prestigiu sunt cel puțin surprinzătoare. O nouă planetă de dimensiunea Terrei a fost descoperită în cel mai apropiat sistem solar de către astronomii elvețieni.

Pe site-ul știrilor Antenei 3, un amplu articol prezintă această descoperire uimitoare. Sistemul solar Alpha Centauri găzduiește o planetă extrem de apropiată de noi, la o distanță de numai patru ani lumină de Pământ. Evident, prima întrebare care a stat pe buzele tuturor, a fost cea dacă respectivul corp ceresc ar putea fi un loc adecvat pentru dezvoltarea unor forme de viață.

„Aceasta este prima planetă cu o masă asemănătoare cu cea a planetei Pământ descoperită în apropiere de o stea asemănătoare Soarelui. Orbita planetei este prea apropiată de stea pentru a găzdui formele de viaţă cunoscute nouă, însă este posibil să existe mai multe planete în acest sistem solar”, a explicat astronomul Stephane Udry, de la Observatorul din Geneva.

Această descoperire este esențială în înțelegerea universului și în explorarea lui. Deși știm că există alte sisteme solare și au fost deja identificate aproximativ 800 de planete din afara sistemului nostru, găsirea acestei planete atât de apropiate nouă nu face decât să stimuleze ambiția cercetătorilor și astronomilor de a afla mai mult, dar și pasiunea celor mai entuziaști dintre noi, care încă mai speră la o întâlnire cu E.T.


Scris de:

752


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.