Saudiţii, interzişi pe Marte

Sauditii interzisi pe MarteUn membru al Consiliului marilor ulemale din Arabia Saudită, Ali al-Hekmi, a emis o fatwa care interzice călătoriile pe planeta Marte.

Într-o declarație acordată ziarului Al Hayat, clericul a criticat proiectul Mars One. Acesta vizează organizarea de călătorii pentru colonizarea planetei roşii, la care s-au înscris, până în prezent, peste 200.000 de persoane din întreaga Lume.

Aceste experimente, crede clericul, îi vor duce la „distrugere” pe cei care participă la ele, fapt pentru care ar trebui să se realizeze cu animale.  Ali al-Hekmi spune că, potrivit unui verset al Coranului, credinciosul nu trebuie să se lanseze „spre pierzanie”, pentru că ființa umană nu este stăpână pe viața sa, Allah fiind cel care a creat-o.

Un număr de 477 de cetățeni saudiți s-au prezentat pentru a participa la proiectul Mars One, care se definește pe pagina sa web ca o organizație nonprofit, însă numai șase au fost acceptați. Intenția sa este de a crea o primă așezare umană pe Marte în anul 2023, adaugă sursa citată.

sursa: alhayat.com


Scris de:

627


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.