Scandal pe drepturile de autor pentru muzica folosită la tortură în Guantanamo

Skinny PuppySkinny Puppy, un grup de rock american,  a cerut Departamentului American al Apărării să-i plătească suma de 666.000 de dolari ca drepturi de autor pentru folosirea muzicii sale la torturarea prizonierilor de la Guantanamo

Conform lui Kevin Ogilvie, membru fondator al grupului rock, citat de 21stcenturywire.com,  „le-am expediat factura, pentru că, fără să ne ceară acordul, au folosit muzica noastră ca o armă împotriva unor persoane” .

În trecut și alte formații muzicale, precum REM, Rage Against the Machine sau Metallica au criticat utilizarea muzicii lor ca tehnică de tortură a deținuților de la Guantanamo, care erau forțați să asculte ore în șir melodiile cu volumul dat foarte tare în celulele din această închisoare. Grupul Metallica chiar a cerut Pentagonului să nu se mai folosească în acest mod de creațiile sale.


Scris de:

670


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.