Structura care ar putea transforma CO2 în combustibili

Structura CO2Un student la Royal College of Art din Londra, Chang-Yeob Lee, gândit o structură care, fixată în jurul unei clădiri, ar putea aspira CO2 provenit din circulaţia rutieră. Lucru foarte important, respectiva structură l-ar putea transforma în carburant.

Conform maxisciences.com, studentul crede că instalaţia ar putea fi fixată pe turnul BT din Londra, înalt de 177 m şi aflat într-una din cele mai poluate zone din Marea Britanie. Aspiratorul gigant a fost botezat Synth(e)tech(e)cology. Concret, structura ar fi ataşată de turn cu cabluri de oţel. Alcătuită din fibre de carbon pline cu nanotuburi de dioxid de titan, structura ar putea capta CO2 prin diferite puncte de intrare. Odată aspirat, CO2 s-ar amesteca cu un catalizator şi s-ar transforma fie în gaz natural, fie în metanol. S-ar putea utiliza astfel tehnologii realizate recent de cercetători de la Universitatea Princeton.

Chang-Yoeb Lee susţine că turnul ar putea produce circa 100 tone de metanol pe an. Studentul precizează de altfel că structura poate fi instalată pe mai multe clădiri londoneze, creând o reţea de purificare a aerului. Proiectul a fost destul de convingător pentru ca studentul să fie desemnat co-câştigător al Premiului studenţesc Sheppard Robson pentru arhitectură.


Scris de:

567


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.