Studiu alarmant în Marea Britanie: Au dat sexul pe realitatea virtuală şi pe bere!

britanicii si sexulActivitatea sexuală a britanicilor s-a redus considerabil. Motivul ţine de preocupările financiare, a timpului petrecut în PUB-uri şi a influenţei internetului, concluzionează un studiu publicat de The Lancet.

 

Studiul, arată şi agenţia EFE,  se bazează pe un sondaj realizat între anii 2010 şi 2012, timp în care au fost intervievate 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani. În urma răspunsurilor, s-a calculat că aceştia au în medie mai puţin de cinci raporturi sexuale pe lună. Conform sondajelor precedente de acest fel, realizate în perioadele 1990-1991 şi 1999-2001, numărul mediu al acestor raporturi era de peste şase pe lună.

Autorii studiului pun această scădere pe seama presiunilor vieţii moderne, ce au un impact asupra libidoului populaţiei. ‘Oamenii sunt preocupaţi de viaţa profesională şi de bani. Nu mai au chef de sex. Dar credem că în spatele acestei tendinţe este şi tehnologia modernă’, explică Cath Mercer, cercetătoare la University College London. Ei poartă pretutindeni tablete şi telefoane inteligente şi îşi petrec timpul pe Twitter şi Facebook, existând şi o tendinţă tot mai accentuată de a substitui activitatea sexuală cu pornografia online, adaugă ea.

În schimb, sondajul arată că britanicii au devenit mai creativi, încercând noi tipuri de sex, la acest capitol femeile avansând mai repede decât bărbaţii. De asemenea, o femeie în vârstă de 44 de ani a avut în viaţa ei, în medie, 7,7 parteneri, aproape dublu faţă de precedentul sondaj, în cazul bărbaţilor această medie crescând de la 9 la 11,7.

O altă cercetare, realizată peste ocean, de University of Texas şi University of California-Los Angeles, arată că, de cele mai multe ori, bărbaţii regretă că nu au făcut sex cu mai multe femei, în timp ce femeile regretă că au făcut sex cu parteneri nepotriviţi. În sondajele pe baza cărora a fost realizat studiul american, numărul femeilor cărora le pare rău că au avut relaţii sexuale cu o ‘persoană neatrăgătoare din punct de vedere fizic’ este mai mare decât cel al bărbaţilor.


Scris de:

699


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.