UE a decis: rămânem cu micii pe tarabe!

miciSăptâmâna trecută, Uniunea Europeană a anunţat că va interzice toate alimentele care conţin bicarbonat de sodiu, la această categorie fiind încadraţi şi micii româneşti. Forul de la Bruxelles susţine că astfel îşi protejează mai bine cetăţenii!

 

Aşa se face că reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii au ţinut să demonstreze  UE că micii care conţin bicarbonat de sodiu sunt mult mai gustoşi. Unul dintre bucătarii prezenţi la dezbaterea de la Mogoşoaia chiar a susţinut că popularul produs culinar face parte din patrimoniul românesc. „Sunt la fel ca „fish and chips”(n.r. peşte şi cartofi prăjiţi) pentru englezi”, a explicat acesta.

Acţiunea ARC se pare că a fost una încheiată cum nu se poate mai bine, la finalul acesteia organizatorii  anunţând „că micii româneşti vor fi gătiţi după aceeaşi reţetă tradiţională în care se foloseşte bicardonatul de sodiu”. Declaraţia a venit după ce oficialii români au spus că Bruxelles-ul a admis că ingredientele tradiţionale sunt cele mai bune, scrie newsle.com. Victoria nu este una deplină deoarece Uniunea Europeană a permis temporar României să fabrice micii după reţeta tradiţională, dar să nu-i exporte până la votul final al parlamentarilor europeni.

Acest lucru se va întâmpla joi, atunci când UE îşi va spune părerea asupra folosirii aditivului conţinut de  micii româneşti, apoi acesta va fi supus votului Parlamentului European.


Scris de:

977


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.