Unde-i „visul american”?

american dreamsO cincime din populația Statelor Unite ale Americii (SUA) nu crede în ”american dreams”,  indică un sondaj Gallup difuzat în ajunul ”Independence Day” (4 Iulie).

Potrivit sondajului, 21% dintre americani nu simt că au libertatea de a alege ce să facă cu viața lor — principiul central al ”visului american”. Sondajul Gallup a fost efectuat în peste 120 de țări pentru a afla dacă cei intervievați sunt sau nu mulțumiți de libertatea lor de a alege. În 2006, în SUA procentul celor mulțumiți era unul dintre cele mai mari din lume, dar în prezent țara se plasează pe locul al 36-lea. Noua Zeelandă s-a clasat cel mai bine, fiind urmată de Australia, Cambodgia, Suedia și Emiratele Arabe Unite.

SUA s-au aflat printre primele 10 țări în care a avut loc cea mai mare scădere a procentului celor mulțumiți, încadrându-se cu state precum Pakistan, Egipt, România și Grecia.

Analiștii cred că scăderea procentului celor mulțumiți ar putea avea legătură cu neîncrederea în guvernare. Potrivit unor date, 79% dintre persoanele chestionate cred că fenomenul corupției este larg răspândit în cadrul puterii, comparativ cu 59% în 2006. ”Americanii simt nu numai că prestația guvernului SUA este slabă/…/, ci și că guvernul SUA în sine este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara în prezent. Americanii vor sărbători, fără îndoială, libertatea lor pe 4 Iulie, dar liderii din SUA ar trebui să fie conștienți că un număr tot mai mare de americani sunt nemulțumiți în legătură cu libertatea din propria lor viață”, potrivit analizei Gallup.


Scris de:

700


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.