Viaţa ca în secolul XVIII… fără telefon mobil, televizor sau radio!

Green BankAtunci când decizi să îţi trăieşti viaţa la Green Bank, Virginia de Vest, trebuie să fii pregătit pentru (probabil) aventura vieţii tale. Locuitorii orăşelului din Statele Unite, par să ducă o viaţă extrem de aspră, ei neavând acces la radio sau telefoane mobile.

 Micuţul orăşel, în care trăiesc doar 149 de oameni,  se află în mijlocul unei zone de peste 33.000 de kilometri pătraţi în care comunicaţiile ce folosesc unde electronice sunt interzise. Oamenii de ştiinţă folosesc această zonă pentru comunicaţiile spaţiale şi nu permit echipamentelor electronice personale să perturbe semnalele. Acest lucru înseamnă că zona trebuie să fie fără radio, TV, WIFI, telefoane mobile sau bluetooth.

Pentru a permite telescopului aflat în zonă să funcţioneze fără probleme,arată adelaidenow.com.au, administraţia oraşului a fost nevoită să interzică folosirea echipamentelor electronice pentru comunicaţii, iar patrulele poliţiei verifică orice semnal electronic ce ar încălca interdicţia. Există şi o excepţie: singurul telefon public din localitate poate să fie folosit numai pentru serviciile de intervenţie. Dintre toate minunile tehnologiei, Internetul este singurul care alină pofta de comunicare a localnicilor. Însă şi acesta poate fi folosit doar la vitezele oferite de conexiunile de tip dial-up. Evident că toate acestea fac dificil traiul modern pentru rezidenţii din zonă, însă sunt privite pozitiv de mulţi alţi oameni care au venit aici, începând cu mijlocul anilor 2000, în încercarea de a scăpa de tehnologie. Mulţi dintre cei nou veniţi spun că suferă de hipersensibilitate electromagnetică (EHS), maladie nerecunoscută de comunitatea medicală. Unii oameni cred că undele provocate de echipamentele electrice îi fac să se simtă rău, să aibă alergii, iar Green Bank este unul din puţinele locuri unde pot trăi sănătoşi.

O femeie, citată de slate.com, recunoaşte că”viaţa nu este perfectă aici”. Dar are şi avantaje care decurg din traiul relative primitiv … „Nu există magazine, restaurante sau un spital apropiat. Dar cel puţi aici sunt sănătoasă. Pot să fac diverse lucruri. Nu stau tot timpul în pat cu dureri de cap”.

Green Bank găzduieşte cel mai mare radiotelescop rotativ din lume.


Scris de:

5541


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.