Depeche Mode a ridicat românii în picioare

depeche modeTrupa Depeche Mode a făcut să vibreze Arena Naţională din Capitală într-un show de două ore. 50.000 de spectatori au intrat în transă în timpul spectacolului care a inclus hituri precum „Precious”, „Policy of Truth”, „Enjoy the Silence” şi „Personal Jesus”. 

Recitalul a fost deschis cu piesa „Welcome to My World”. A fost suficientă o singură melodie până ce solistul trupei, Dave Gahan, să scape de sacou şi să rămână în una dintre celebrele sale veste.

Hiturile trupei s-au armonizat cu filmele proiectate pe ecranele uriaşe din spatele scenei, montajele video fiind concepute de celebrul artist Anton Corbijn.

Spectacolul trupei a inclus în mare parte piese arhicunoscute, printre care s-au numărat „Angel”, „Walking in my shoes”, „Barrel of a Gun” şi „A question of Time”. La jumătatea show-ului, Dave Gahan a fost înlocuit la microfon, pentru două piese, de colegul său de trupă Martin Gore. Pentru bis, când Dave Gahan a renunţat şi la vestă, spre încântarea fanelor, trupa a păstrat hiturile „Just Can’t Get Enough” şi „I feel you”.

Celebri pentru show-urile live spectaculoase, Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher nu şi-au dezamăgit fanii nici de această dată, scena, a cărei construcţie a durat mai multe zile, fiind una cu adevărat specială, unică în lume. Designul inovator a fost gândit de Anton Corbijn şi are la bază elementele grafice care se regăsesc şi în noua identitate vizuală a trupei. Practic, logoul Depeche Mode a fost sursa de inspiraţie pentru uriaşele ecrane de proiecţie ce asigură un spectacol video impresionant. Echipa de producţie a trupei a venit la Bucureşti cu propriile instalaţii de sunet şi lumini, peste 700 de kilowaţi asigurând reuşita unui show electrizant.

Concertul de la Bucureşti a fost al cincilea show din cadrul turneului de promovare a noului album „Delta Machine”, după cele de la Nisa (4 mai), Tel Aviv (7 mai), Atena (10 mai) şi Sofia (12 mai). Din România, trupa Depeche Mode a plecat la Istanbul, unde are programat un concert vineri.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) şi „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration”  (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conţinând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” şi „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” şi „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, notează Mediafax,  Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.


Scris de:

1005


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.