Jethro Tull revin în România ( video )

Jethro TullBritanicii de la Jethro Tull revin în România. Ei vor susţine un nou concert pe 20 iunie la Sala Palatului din Capitală.

Legendara trupă revine pe meleaguri mioritice împreună cu Jan Anderson şi promit să-i fascineze din nou pe fani cu amestecul lor de hard rock, sonorități folk și tente de blues. Britanicii vor promova în concertul de la București noul album „Homo Erraticus„.

Spectacolul va fi ilustrat și completat de elemente video și teatrale, menite să „smulgă o lacrimă”. Pe lângă celebrele hituri ale trupei, show-ul „Jethro Tull’s Ian Anderson plays the best of Jethro Tull” va cuprinde „Homo Erraticus”, o călătorie epică în panteonul Progressive Rock al stranietății, a afirmat Ian Anderson, citat în comunicat.

Jethro Tull, trupă formată în anul 1967 în orașul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock alături de influențe ale muzicii electronice. Muzica lor își are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor ’60 și este marcată de o tonalitate vocală ieșită din comun, căreia i-a fost adăugat sound-ul flautului.

Inițial, formația presta un blues rock experimentat, însă ulterior a inclus și elemente de rock clasic, folk, jazz sau art rock. Dintre formațiile contemporane cu ei, numai Yes au succese comparabile cu Jethro Tull, cei de la Yes având însă multe schimbări în componența formației și în stilul muzicii, în timp ce Jethro Tull a fost remarcabil de stabilă până în anii ’90. În prezent trupa este formată din: Ian Anderson (flaut, voce, chitară acustică), Florian Opahle (chitară electrică), Scott Hammond (tobe), John O’Hara (keyboards), David Goodier (bass), la care se adaugă ajutorul lui Ryan O’Donnell, în domeniul vocal și teatral.


Scris de:

827


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.