A murit Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, Gabriel Garcia Marquez, considerat unul dintre cei mai mari scriitori de limbă spaniolă, a murit joi la domiciliul său din Ciudad de Mexico. Trista veste a fost comunicată chiar de către  președintele columbian Juan Manuel Santos.

 

„Un veac de singurătate și tristețe pentru moartea celui mai mare columbian din toate timpurile”, a anunțat Santos pe contul său de Twitter, citat de AFP.

 

Cu doar câteva minute înainte, jurnalistul canalului mexican Televisa, Joaquin Lopez-Doriga, a anunțat — de asemenea pe Twitter — că scriitorul în vârstă de 87 de ani „a decedat” la domiciliul său din capitala mexicană. Alături de el s-au aflat soția și cei doi fii ai săi.

 

În ultimele zile, el se afla potrivit familiei într-o stare de sănătate „foarte fragilă”. La 8 aprilie, a fost externat dintr-un spital din capitala mexicană după ce a fost supus opt zile unui tratament pentru pneumonie.

 

Instalat în Mexic din 1961, cu perioade alternative când a locuit la Cartagena (Columbia), Barcelona (Spania) și Havana, Garcia Marquez trăia de mai mulți ani retras din viața publică și în rarele sale apariții nu a făcut nicio declarație pentru presă.

 

Columbianul este considerat unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii spaniole. Lucrarea care i-a adus faima și este considerată capodopera sa este „Un veac de singurătate”, roman publicat în 1967.


Scris de:

640


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.