Apple îşi construieşte OZN

Evenimente10 aprilie13:57

Sediu Apple5 miliarde de dolari este suma pe care concernul Apple o va pune la bătaie până în 2016 pentru a construi un nou sediu.

Noua reşedinţă a celui mai cunoscut proiectant şi constructor din domeniul IT va semăna izbitor cu un OZN. Proiectul se va constitui într-un omagiu adus lui Steve Jobs, el fiind şi una dintre ultimele dorinţe pe care le-a avut Steve Jobs. În fapt, sediu ce va fi construit la Cupertino (California) a fost ultima investiţie aprobată de Jobs, scrie Sudinfo.be.

Situl, pe măsura întinderii mărcii mărului, va avea aproape 60 ha. Concepţia arhitecturală a campusului va semăna cu un inel imens în interiorul căruia se va afla un parc cu mulţi pomi şi verdeaţă. Clădirea va avea patru etaje de sticlă cu suprafaţa de 260.000 m2, acoperişul cuprinzând panouri solare de 65.000 m2. Steve Jobs spunea că proiectul “seamănă puţin cu o imensă navă spaţială”.

Proiectul Apple va găzdui 12.000 de persoane, dintre care 3.000 ar putea lua loc simultan într-o cafenea. Sediul nu va fi doar o simplă clădire de birouri, în interiorul său urmând să găsim peste 6 mii de arbori din 300 de specii diferite. Tot Steve Jobs spunea că va fi “cel mai bun imobil de birouri din toată lumea”.

 


Scris de:

899


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.