Buzdugan din vremea lui Mihai Viteazul, licitat în București!

buzduganUn buzdugan din perioada lui Mihai Viteazul și o pictură fantastică a Margaretei Sterian se numără printre obiectele din Licitația de Militaria și Antichități organizată la Athénée Palace Hilton București.

Licitația, unicat în România,  reunește secole de istorie sub acoperișul Palatului Cesianu-Racoviță, recunoscut palat al artei și martor al scrierii timpului de mai bine de un secol. Piesa grea a licitației o constituie un buzdugan care este datat din perioada celebrului domnitor MIhai Viteazul!

În cadrul expoziției – licitație se vor mai regăsi o operă în care sunt înfățișate scene istorice precum înscăunarea lui Ștefan cel Mare sau portretul lui Mihai Viteazul de la 1600, realizat de Domenicus Custos, săbii care au aparținut  regelui Ferdinand  sau țarului Nicolae al II-lea, un coif german de la sfârșitul sec. XVI , uniforme, o bogată selecție de fotografii în care sunt surprinse momente istorice cheie  sau documente deosebit de rare  precum cel despre Răscoala de la 1907.


Scris de:

900


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.