Cel mai scump Lamborghini din lume

Robert GulpenCel mai scump Lamborghini Aventador LP 700-4 – fabricat din aur pur, platină și diamante – a fost expus pentru vânzare în Dubai, capitala financiară a Emiratelor Arabe Unite (EAU). Producătorii autoturismului de lux speră să poată obține 7,3 milioane de dolari în urma tranzacției.

Acest Lamborghini din aur, care se pretează la nominalizare la patru categorii în Cartea Recordurilor Guinness, inclusiv ca cea mai scumpă mașină, cel mai scump logo și singura mașină construită din 500 kg de aur, există în variantă redusă la scara de 1:8. Atunci când va apărea un cumpărător, ea va fi fabricată în mărime reală, nu înainte însă ca acesta să achite un avans. Viitorul proprietar va putea să opteze pentru unele modificări de design și finisaj, asigură producătorii.

Modelul din aur Lamborghini Aventador LP 700-4 a fost proiectat de inginerul german Robert Gulpen, care în ultimii 12 ani s-a specializat în inventarea automobilelor din clasa ‘super-lux’, cu utilizarea de metale și pietre prețioase. Corpul mașinii este realizat din fibre de carbon, acoperite cu 500 kg de aur pur și finisaje de platină. Farurile și tapițeria scaunelor sunt încrustate cu 700 de diamante de cea mai înaltă calitate. Diamante sunt montate chiar și în becurile din interiorul mașinii.

După Dubai, Lamborghini din aur va fi expus la Abu Dhabi, iar, în noiembrie, va lua parte la Dubai International Motor Show.

În cazul în care va apărea un cumpărător la expoziția din Dubai, Gulpen este dispus s-o vândă contra 7,3 milioane de dolari. În caz contrar, automobilul de lux va fi vândut cel puțin pentru 7,5 milioane de dolari prin una dintre cele mai mari case de licitații din lume.


Scris de:

3141


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.