Costa Concordia a revenit pe linia de plutire

Costa ConcordiaRedresarea pachebotului naufragiat Costa Concordia, o operaţiune inedită şi de amploare, s-a încheiat cu succes marţi la ora României 05:00 pe insula Giglio, au anunţat autorităţile italiene, citate de Corriere della Sera.

„Operaţiunea de «parbuckling» s-a încheiat. Ambarcaţiunea (…) a ajuns la verticală”, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă Franco Gabrielli, şeful protecţiei civile italiene.

Pachebotul de croazieră Concordia, eşuat de aproximativ 20 de luni în apropierea Insulei toscane Giglio, în Italia, a început să se redreseze cu puţin înainte de ora 9.00 GMT (12.00, ora României), în urma operaţiunilor depuse de autorităţi. Înlătuarea epavei Costa Concordia îi va face să răsufle uşuraţi pe locuitorii insulei Giglio! Mulţi dintre aceştia susţin că nu mai suportau să vadă rămăşiţele navei în care şi-au pierdut viaţa 34 de persoane. În plus, oamenii au fost exasperaţi şi de miile de turişti care sosesc pe insulă doar pentru a putea vedea epava.

Acest lucru nu va însemna sfârşitul pentru epava devenită „ coşciug marin”. „Coca navei va necesita reparaţii importante”, a adăugat Gabrielli, în timp ce Sergio Girotto, de la firma italiană Micoperi, unul dintre membri consorţiului care a efectuat rotirea. Pentru inginerul Franco Porcellacchia, liderul proiectului pentru Carnival, compania mamă a armatorului Costa, „operaţiunea nu se putea derula mai bine”.

Sursa:  www.corriere.it


Scris de:

737


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.