Fenomenul de Superlună, doar pe 23 iunie

superlunaFenomenul superluna revine… pe cer! În noaptea de 23 iunie vom avea Lună plină, un fenomen care are loc la fiecare 14 luni si când satelitul natural al planetei noastre apare mai mare şi mai strălucitor decât in oricare altă noapte din an.

Pasionatii de astronomie vor putea admira satelitul natural al Pâmântului. Luna va fi la cea mai mică distanţă de planeta noastră în acest an. Astronomii numesc aceasta o lună plină la perigeu, adică aflată la cel mai apropiat punct de Pământ. Când e luna plina, exista credinta ca se pot produce dezastre precum cutremure, tsunami sau inundatii, dar mai mulţi cercetatori NASA au spus că nu au descoperit nicio corelatie directă intre dezastrele naturale si apropierea Lunii de Pamant.

SuperLuna a mai fost in data de 6 mai 2012, iar după cel din 23 iunie anul acesta, nu se va repeta până in august 2014.


Scris de:

915


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.