„Game of Thrones”, secrete dezvăluite reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii ( video )

Britain's Queen Elizabeth visits the Game of Thrones setRegina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a vizitat platourile de filmare ale serialului „Game of Thrones” (Urzeala tronurilor) și o închisoare în trecut notorie din Belfast. Ieșirile reginei s-au produs în cadrul celei de-a doua zile petrecute în Irlanda de Nord.

La studiourile Paint Hall, arată agenția DPA, regina s-a întâlnit cu distribuția și echipa serialului HBO, a văzut recuzita și costumele și i-a fost prezentat un model al „Tronului de Fier”, folosit în serial. În prealabil, ea a vizitat închisoarea Crumlin Road Gaol, în prezent o atracție turistică.

În acest periplu regina a fost însoțită de premierul nord-irlandez Peter Robinson (Partidul Democratic Unionist) și de adjunctul acestuia, Martin McGuinness. Ambii sunt foști  deținuți în închisoarea vizitată,  în timpul conflictului încheiat printr-un acord de pace în 1998.

Regina a vizitat ultima dată Irlanda de Nord în 2012, în cadrul Festivităților dedicate Jubileului de Diamant.


Scris de:

915


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.