„George singuraticul”, expus la muzeu în New York

Geochelone AbigdoniSimbol al conservării faunei pentru arhipelagul Galapagos, „George singuraticul„, expus la muzeu în New York , o țestoasă de o sută de ani care a murit în 2012, va fi expus la Muzeul american de Istorie Naturală din New York.

„George singuraticul” era ultimul exemplar din specia „Geochelone Abigdoni„, specie endemică insulelor Galapagos, situate la 1.000 de km de coastele Ecuatorului. După ce expoziția se va încheia, la 18 septembrie, țestoasa se va întoarce în Galapagos, unde va fi unul dintre punctele de atracție ale muzeului dedicat țestoaselor.

Între 30.000 și 40.000 de țestoase din zeci de specii diferite, din care unele ajung și la 1,80 m. lungime și trăiesc până la 180 de ani, populează insulele arhipelagului Galapagos, aflat de peste trei decenii în patrimoniul mondial UNESCO.


Scris de:

1290


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.