Horia Colibășanu și Justin Ionescu au cucerit Himalaya

Horia Colibășanu, Justin Ionescu și Peter Hamor

Horia Colibășanu, Justin Ionescu și Peter Hamor

Horia Colibășanu și Justin Ionescu au adus primul succes al alpinismului românesc în acest sezon.  Conform  Federației Române de Alpinism și Escaladă cei doi au reușit să escaladeze vârful Shisha Pangama (8.027 m) din masivul Himalaya (Tibet).

 

Alpiniștii români, împreună cu slovacul Peter Hamor, au atins pe 30 aprilie vârful Shisha Pangma din Himalaya, la ora locală 11,30 (09.00, ora Romaniei). Ei au făcut ascensiunea fără oxigen suplimentar și fără ajutorul șerpașilor, pe fața nordică a muntelui, pe ruta Inaki Ochoa.

Horia Colibășanu își va continua aventura spre cel mai înalt vârf al lumii, Everest (8.848 m), în stil alpin (fără oxigen suplimentar și fără șerpași), în încercarea de a realiza o performanță deosebită — atingerea a 2 vârfuri într-un singur sezon—, ceea ce ar reprezenta o premieră românească.


Scris de:

899


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.