Justiţia loveşte în mafia fotbalului românesc: samsarii merg la închisoare!

gratii1Fotbalul românesc se află în faţa unui moment unic, decisiv: justiţia a reuşit să aplice legea în ce priveşte faptele de corupţie şi evaziune fiscală, făcute de nume grele ale soccerului de la noi. Conform deciziei luată de Curtea de Apel Bucureşti, 8 nume grele ale fotbalului românesc merg după gratii. Printre aceşti oameni se află şi fostul căpitan al naţionalei României Gheorghe Popescu!

Toţi condamnaţii din “Dosarul transferurilor” au 48 de ore la dispoziţie pentru a se preda organelor de poliţie. Chiar dacă cei 8 importanţi oameni din fotbalul românesc vor merge după gratii, ei mai au o şansă de a scăpa de efectuarea pedepsei cu închisoarea!

 

Sentinţele anunţate în Dosarul Transferurilor:

George Copos – 3 ani şi 8 luni cu executare
Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni cu executare
Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni cu executare
Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni cu executare
Victor Becali – 4 ani şi 8 luni cu executare
Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni cu executare
Gică Popescu – 3 ani şi o lună cu executare
Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni cu executare

 

Cea mai puternică lovitură o primeşte, astfel, Gheorghe Popescu. Fostul mare fotbalist român era creditat cu cele mai mari şanse la câştigarea alegerilor la şefia FRF. Acestea sunt programate pe 5 martie!

 

 

Sunt nişte pedepse aspre. Mi se par excesive şi împovărătoare. Prejudiciul de imagine pe care îl va avea fotbalul românesc nu e neglijabil, mai ales că anul ăsta se vând drepturile TV. Deşi e o hotărâre executorie, mai au o variantă de recurs, unde se pot întâmpla destul de multe. Interpretarea acestui dosar ar putea aduce multe surprize la recursul de la ÎCCJ. Să nu uităm că dosarul a mai fost întors. Până la altă decizie, toţi cei condamnaţi vor merge la închisoare. La Mihai Stoica a fost o neînţelegere. Doar înşelăciunea a fost prescrisă, dar evaziunea fiscală şi spălarea de bani au rămas. De aceea a fost condamnat” – Cătălin Ciubotă, avocat.


Scris de:

650


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.