Numai în Calea Lactee sunt mai multe planete asemănătoare cu Terra decât oamenii ce o populează!

nasaDatele colectate de către NASA, numai în ultimii 4 ani, arată că în Calea Lactee există 8.8 miliarde de stele cu planete de dimensiunea Pământului. Specialiştii,  scrie Huffington Post, susţin că aceste planete se află  în zone cu temperaturi locuibile.

Dacă cercetătorii nu se înşeală, înseamnă că numărul planetelor care pot susţine viaţa este mai mare decât numărul oamenilor care lucuiesc pe Pământ în prezent. Şi aici ne raportăm doar la planetele din Calea Lacteee… Totuşi, cercetătorii nu pot să răspundă la întrebarea: există viaţă în Cosmos?

Pentru a da un răspuns la cea mai teribilă dorinţă a pământenilor, de a afla dacă sunt sau nu singuri în Univers, cercetătorii ar trebui… ori să se întâlnească, accidental, cu o rasă extraterestră, ori să dispună de telescoape suficient de puternice încât să le permită să studieze dacă planetele în cauză pot susţine viaţa.

Până în prezent cercetătorii se ghidează doar pe baza datelor oferite de telescopul Kepler. Conform, acestora,  în Calea Lactee, una din cinci stele este similară Soarelui ca mărime, culoare şi vârstă. În jurul lor gravitează planete apropiate de dimensiunea Pământului, la distanţe similare celei dintre Pământ şi Soare, adică unde ar putea exista apă în stare lichidă.

Natalie Batalha, cercetător NASA,  estimează că în galaxia noastră ar putea exista nu mai puţin de 11 miliarde de planete asemănătoare Pământului.

Kepler a studiat, până în prezent,  îndeaproape doar 883 de planete din galaxia noastră, care sunt similare Pământului. Toate acestea se află în “zona locuibilă”, adică unde apa poate exista în stare lichidă. Colac peste pupăză, deşi era singurul capabil să facă astfel de observaţii, telescopul Kepler s-a defectat în urmă cu cinci luni şi ar putea să nu îşi termine misiunea.


Scris de:

536


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.