O mare de maci scaldă Turnul Londrei

turnul londrei maciTurnul Londrei, unul dintre punctele încărcate de istorie din capitala Regatului Unit, marchează împlinirea a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial printr-un aranjament artistic cu maci din ceramică. În acest dans coloristic, arată metro.co.uk,  floarea roșie de mac reprezentă simbolul jertfelor de pe câmpurile de luptă ale acestui război.

Aranjamentul denumit „Blood Swept Lands and Seas of Red” (Pământuri spălate cu sânge și mări însângerate), al artistului plastic Paul Cummins, este format din mii de maci ceramici care sunt aranjați în așa fel încât par să cadă pe pereții turnului până în șanțul înconjurător. Acest aranjament va fi inaugurat la 5 august.

turnul londrei maci 1

În total, în cadrul acestui aranjament comemorativ vor fi „plantați” 888.246 de maci ceramici, fiecare floare reprezentând un militar britanic care și-a pierdut viața în Marele Război. Ultima floare de mac din cadrul aranjamentului va fi „plantată” la 11 noiembrie.


Scris de:

994


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.